Biodanza®

Biodanza betekent letterlijk de dans van het leven. Het nodigt je uit te bewegen, te leven, jezelf te zijn. Zonder woorden en zonder ingestudeerde danspasjes. Het helpt je om meer in het hier en nu te komen. Uit je hoofd en meer in verbinding met je hart en je lijf. Biodanza gebruikt muziek in vele stijlen zoals pop, jazz, klassiek, Braziliaans en Afrikaans. In eenvoudige en heel menselijke bewegingen en contact oefeningen kun je je uitdrukken zoals je bent. Het credo in Biodanza is genieten.

Biodanza is in de zestiger jaren van de vorige eeuw ontwikkeld door de Chileense psycholoog, medisch antropoloog, dichter en wetenschapper professor Rolando Toro Araneda. Bronnen van het systeem dat hij ontwikkelde, zijn te vinden in de antropologie, etnologie en psychologie. Zijn doel was om in deelnemers zelfontplooiing te bevorderen, het gezonde deel in jezelf te versterken en de levenskwaliteit te verhogen. Hij beschreef vijf lijnen waarin de mens vervulling kan vinden: vitaliteit, creativiteit, affectiviteit, seksualiteit en transcendentie. Door het versterken van deze lijnen ontwikkel je je eigen mogelijkheden. Het is daarom ook een methode voor persoonlijke groei.

Het Biodanza Rolando Toro systeem heeft zich in de loop der jaren over de hele wereld verspreid. Muziek en dans zijn universeel. In Nederland is er ook een beroepsvereniging voor Biodanza Docenten Nederland (VBN).

Wil je je vitaliteit stimuleren, denken, voelen en doen weer in balans brengen, meer kwaliteit aan je leven toevoegen?

Je bent van harte welkom!
Meld je gewoon bij mij aan voor een kennismakingsles.